Je komt om in de groente en fruit uit je eigen tuin; bietjes, bramen, tomaten, pepers, bessen, courgettes. En dan brengt buurman Trap ook nog het nodige in. Voor vandaag een recept voor de olijfkomkommer.
Ingrediƫnten: 1 eetlepel mosterdzaad
1 eetlepel zout
1 takje venkelgroen
1 of 2 laurierblaadjes
enkele peperkorrels
een handje gele rozijnen
heldere of gele appel(=cider) azijn (geen donkere, dat kleurt gewoon minder mooi)
Benodigheden: goed afsluitbare jampot of weckflesvergiet
Doe de olijfkomkommertjes in een vergiet, was ze, laat ze uitlekken en strooi er wat zout over
Spoel na enkele uren de komkommertjes weer af en droog ze.
Doe ze in de schone jampot of weckfles
Voeg mosterdzaad, zout, venkelgroen, laurier, peperkorrels en rozijnen toe.
Verhit de azijn tot het kookpunt.
Giet de hete azijn in de pot, totdat de inhoud helemaal onderstaat.
Sluit de pot af en laat enige tijd staan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten