zondag 25 juli 2010

Tomaten met courgettes


Op het menu van deze zomer:
Tomaat & Courgette, gewoon lekker
Ingrediƫnten:

Toma(a)t(en)
Courgette(s)
Scheutje (olijf-)olie
Peper en zout
Geraspte kaas (soort naar keuze)
Bereiding:

Men neme wat tomaten en courgettes, van beide ongeveer evenveel qua gewicht. Maak ze schoon. Snijd de tomaat aan plakken. De courgette kun je in hele dunne plakken snijden en deze eventueel halveren. Bak het geheel in een koekepan in hete (olijf-)olie. Eerst de courgette in de pan en later de tomaat toevoegen. Strooi er tijdens het bakken zout en peper (liefst vers gemalen) overheen terwijl je het goed blijft omscheppen. Als de courgette enigszins glazig ziet, is het klaar. Schep het op je bord en strooi er geraspte kaas (naar keuze, soort kaas kun je ook zelf bepalen, net wat je lekker vindt) overheen. Erg lekker bij bijvoorbeeld friet met eventueel voor de vleeseter een saucijsje.

Geen opmerkingen: